Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου 2015


Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, στις 18:00 το απόγευμα, έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουμε από την ακριτική Κόνιτσα για να φτάσουμε στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας σε 24 ώρες.

Θα διανύσουμε 300km με τα ποδήλατά μας διασχίζοντας σχεδόν όλο το πλάτος της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε τρέχοντας το μονοπάτι της “Γκορτσιάς” ως το καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” κάτω από τις κορυφές του Ολύμπου. Από εκεί θα αναρριχηθούμε στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (Μύτικας 2917m).

Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑΜΕΑ «Δράση για το κάτι άλλο» στη Θεσσαλονίκη.

Χρονικά υπολογίζουμε το ποδηλατικό τμήμα της διαδρομής μας (300km) να τελειώσει μέσα σε περίπου 16 ώρες στη θέση “Γκορτσιά Ολύμπου”, σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στις κορφές. Από εκεί τρέχοντας και σκαρφαλώνοντας υπολογίζουμε να είμαστε στο Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (2917m) πριν τις 16:58 το απόγευμα του Σαββάτου, “κλείνοντας” έτσι το χρονικό περιθώριο των 22 ωρών και 58 λεπτών που έχουμε θέσει ως στόχο μετά την περσινή μας επίδοση.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας (για όλο το 24ωρο) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση ανά 10 λεπτά για την ακριβή θέση της ομάδας στο χάρτη μέσω της ιστοσελίδας μας αλλά και ανά 1 ώρα για την κατάστασή μας μέσω Facebook.

Το «ΚΟ24» φυσικά δεν είναι μόνον οι αθλητές. Είναι η συνεργασία δεκάδων ανθρώπων που εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια συμβάλλοντας ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες (ομάδα ορειβατών Οδηγών Βουνού, γιατροί, προπονητές, γραφίστες, φωτογράφοι, οδηγοί αυτοκινήτων κ.λ.π.).

Πρόκειται για την 4η συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης. Τον Αύγουστο του 2012, η προσπάθεια ήταν αφιερωμένη στο “Παιδικό Χωριό SOS” στο Φίλυρο και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τελείωσε 200m πριν την κορυφή μετά από 23 ώρες προσπάθειας. Τον Ιούνιο του 2013 για το “Φάρο του Κόσμου” στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, η ομάδα έφτασε στην κορυφή μετά από 26 ώρες. Το 2014 το ΚΟ24 πάλεψε για το Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ “Δράση για το κάτι άλλο” και κατάφερε να βρίσκεται στον Μύτικα σε 22 ώρες και 58 λεπτά.

Φέτος, συνεχίζουμε να κυνηγάμε το χρόνο παλεύοντας για μία ακόμη χρονιά να κάνουμε γνωστή την καταπληκτική δουλειά των εθελοντών της «Δράσης για το κάτι άλλο» στη Θεσσαλονίκη και ίσως να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την περσινή μας επίδοση.

Στόχος του "ΚΟ24" είναι να γίνεται γνωστό το έργο συμπολιτών μας που με ανιδιοτέλεια συμβάλουν στην δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Προσπαθούμε να δείξουμε πως μια μεγάλη παρέα καθημερινών ανθρώπων με σωστή οργάνωση και συνεργασία μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο και δύσκολο. Θα θέλαμε τελικά ο κόσμος να καταλάβει πως μπορούμε να ζούμε και να δρούμε συνεργατικά και ισότιμα, αλλά και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Έτσι, μετά την περσινή μας γνωριμία με το ΣΦΑ “Δράση για το Κάτι Άλλο”, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι σε δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών ειδικής αγωγής, προσφέρουν καθημερινά στον ελεύθερό τους χρόνο εκπαίδευση, απασχόληση αλλά και ψυχαγωγία σε συνανθρώπους μας με κάθε είδους αναπηρία.


Τέλος, το σκεπτικό της ομάδας είναι ότι δεν “αγγίζουμε” χρήματα. Οι χορηγίες πολιτών και εταιρειών γίνονται απευθείας στο Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή κάλυψης υλικών αναγκών. Οι εταιρείες στη συνέχεια επιλέγουν τον τρόπο διαφήμισής τους μέσω του event.


Με εκτίμηση,
Η ομάδα KonitsaOlympus24.


Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:
KonitsaOlympus24: Κωνσταντίνος Παπαπουλίδης 6983514405, Βασίλης Τζίμας 6974839402
Δράση για το κάτι άλλο: Νάντια Κοτσίνα 6977474443
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΘΛΗΤΩΝ


Βασίλης Τζίμας (39) Ιατρός Ορθοπεδικός

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου και MTB. Επί 12 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ποδηλασίας ενώ υπάρχει αθλητής και γιατρός της ομάδας ΚΟ24 τα τελευταία 3 χρόνια.

Δημήτρης Αγγίδης (37) Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου, ιστιοσανίδας και χειμερινού σκι. Υπήρξε αθλητής της ομάδας ΚΟ24 το 2014, ενώ το ίδιο καλοκαίρι διέσχισε την Ευρώπη με ποδήλατο περνώντας από Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία.

Βασίλης Κατσούκης (40) Υπάλληλος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλάσίας δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Το 2014 υπήρξε αθλητής της ομάδας ΚΟ24 ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά και με την ορειβασία.

Βασίλης Καλούδης (41) Υπάλληλος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου. Το 2014 συμμετείχε ως εθελοντής οδηγός στην ομάδα ΚΟ24 ενώ φέτος παίρνει μέρος για πρώτη φορά ως αθλητής.

Λουκάς Τσίκιζας (31) Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου με δεκάδες συμμετοχές σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει ως αθλητής της ομάδας ΚΟ24 για πρώτη φορά.

Κωνσταντίνος Παπαπουλίδης (30) Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας και ορειβάτης. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων αλλά και MTB, ενώ υπάρχει αθλητής της ομάδας ΚΟ24 από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου