ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2014


Από την Κόνιτσα στον Όλυμπο σε 24 ώρες
(Ποδήλατο: 17h,  Πεζοπορία: 5h,  Αναρρίχηση: 2h)

 Οκτώ ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουμε από την Κόνιτσα για να διανύσουμε περίπου 300 δύσκολα ποδηλατικά χιλιόμετρα και θα συνεχίσουμε τρέχοντας ως την κορυφή του Ολύμπου. Σε 24 ώρες!

Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο" στη Θεσσαλονίκη. Το σύντομο αλλά επίπονο ταξίδι μας  ξεκινάει με ποδήλατο από την Κόνιτσα, την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στις 6 το απόγευμα. Χρονικά υπολογίζουμε το ποδηλατικό τμήμα της διαδρομής μας (300km περίπου) να τελειώσει μέσα σε περίπου 17 ώρες στη θέση Γκορτσιά Ολύμπου, σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στις κορφές. Από εκεί πεζοπορώντας (ή τρέχοντας να προλάβουμε το χρόνο) υπολογίζουμε να είμαστε στο Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (2917m) – μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, «κλείνοντας» έτσι το χρονικό περιθώριο των 24 ωρών που έχουμε θέσει.

Πρόκειται για την 3η συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης. Τον Αύγουστο του 2012, μετά από 23 ώρες και 30 λεπτά προσπάθειας, η ομάδα του ΚΟ24 σταμάτησε λόγω καιρού 270 μέτρα από την κορυφή, χωρίς να επιχειρήσει την τελική ανάβαση κορυφής.

Τον Ιούνιο του 2013 επιστρέψαμε και πετύχαμε το στόχο μας  ξεπερνώντας όμως το όριο των 24 ωρών, φτάνοντας σε 26 ώρες και 40 λεπτά στην κορυφή.

Φέτος, το KonitsaOlympus24 προετοιμάζεται σκληρά για να οδηγήσει τους αθλητές με ασφάλεια στο στόχο τους, σε λιγότερο από 24 ώρες.


 Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής :
 Ποδηλασία
 Κόνιτσα – Δοτσικό – Γρεβενά – Κοζάνη –  Ίμερα - Ρητίνη – Δίον – Λιτόχωρο – Γκορτσιά.
Ορεινό Τρέξιμο
 Γκορτσιά - Πετρόστρουγκα –Λαιμός – Οροπέδιο των Μουσών – Καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».
Ανάβαση κορυφής
Καταφύγιο «Χ. Κάκκαλος» - Μύτικας (2.917μ.).

Το ποδηλατικό τμήμα της διαδρομής

Το «ΚΟ24» δεν είναι μόνον οι αθλητές. Είναι η συνεργασία δεκάδων ανθρώπων που εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια συμβάλλοντας ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες (ομάδα ορειβατών Οδηγών Βουνού, γιατροί, προπονητές, γραφίστες, φωτογράφοι, οδηγοί αυτοκινήτων κ.λ.π.). Το event όμως δεν είναι "φιλανθρωπικό". Η "φιλανθρωπία" προϋποθέτει και θρέφει την ανισότητα: έναν βολεμένο πλούσιο που βοηθάει έναν καημένο φτωχό.

Στόχος του "ΚΟ24" είναι να γίνει γνωστό το έργο συμπολιτών μας που με ανιδιοτέλεια συμβάλουν στην δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Να δείξουμε ότι πρέπει να χαιρόμαστε την φύση, όχι να την βιάζουμε. Να δείξουμε πως με την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράματα από όσα ο καθένας μόνος του. Θέλουμε, τελικά, ο κόσμος να καταλάβει πως μπορούμε να ζούμε και να δρούμε συνεργατικά και ισότιμα, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Στις 11 και 12 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας (για όλο το 24ωρο) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση ανά 10 λεπτά για την κατάσταση και την ακριβή θέση της ομάδας στο χάρτη μέσω της ιστοσελίδας μας αλλά και στο Facebook.
Τα προηγούμενα έτη το konitsaolympus 24 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ξεκίνησε σαν ιδέα δύο αθλητών που θέλησαν να ξεπεράσουν κάποια προσωπικά όρια. Έπειτα οι αθλητές γίναμε τρεις και φίλοι απ' όλη την Ελλάδα θέλησαν να μας βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Θελήσαμε ο ιδρώτας μας να μην πάει χαμένος κι έτσι ενισχύσαμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο (2012) και το Φάρο του Κόσμου στο Δενδροπόταμο (2013) που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη και όλα λειτούργησαν εξαιρετικά.

Μετά την επικοινωνία μας με τον Σωματείο Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο", οι υπεύθυνοι μας πληροφόρησαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα του ιδρύματος.
Αξιολογήσαμε ότι είναι στις δυνατότητές μας να συνδράμουμε φέτος μ' αυτόν τον τρόπο.Τρέχοντας για το «κάτι άλλο»!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το «Φάρο του κόσμου»
(Κόνιτσα – Όλυμπος σε 24 ώρες)

Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουμε από την Κόνιτσα για να διανύσουμε περίπου 300 δύσκολα ποδηλατικά χιλιόμετρα και θα συνεχίσουμε τρέχοντας ως την κορυφή του Ολύμπου. Σε 24 ώρες.
 
Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του Κέντρου Προστασίας ανηλίκων Ρομ «Φάρος του κόσμου» στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης (http://www.farostoukosmou.gr/).

Το σύντομο αλλά επίπονο ταξίδι μας ξεκινάει με ποδήλατο την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στις 10 το βράδυ.

Χρονικά υπολογίζουμε το ποδηλατικό τμήμα της διαδρομής μας (300km περίπου) να τελειώσει καλά μέσα σε περίπου 15 ώρες στη θέση Γκορτσιά Ολύμπου, σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στις κορφές. 
Από εκεί πεζοπορώντας (ή τρέχοντας να προλάβουμε το χρόνο) υπολογίζουμε να είμαστε στο Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (2917m) – μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, «κλείνοντας» έτσι το χρονικό περιθώριο των 24 ωρών που έχουμε θέσει.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής :

 Ποδηλασία
 Κόνιτσα – Δοτσικό – Γρεβενά – Κοζάνη –  Ίμερα - Ρητίνη – Δίον – Λιτόχωρο – Γκορτσιά.

Ορεινό Τρέξιμο
 Γκορτσιά - Πετρόστρουγκα –Λαιμός – Οροπέδιο των Μουσών – Καταφύγιο «Χ.   Κάκκαλος».

Ανάβαση κορυφής
  Καταφύγιο «Χ. Κάκκαλος» - Μύτικας (2.917μ.).


(Το ποδηλατικό τμήμα της διαδρομής)

Το «Μια αγκαλιά χιλιόμετρα» δεν είναι μόνον οι αθλητές. Είναι η συνεργασία δεκάδων εθελοντών που στηρίζουν την προσπάθεια συμβάλλοντας ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες. (ομάδα ορειβατών Οδηγών Βουνού, γιατροί, προπονητές, γραφίστες, φωτογράφοι, οδηγοί αυτοκινήτων κ.λ.π.)

Ένας από τους στόχους του "Μια αγκαλιά" είναι να γίνει γνωστή η δουλειά ανθρώπων που δίνουν τη μάχη καθημερινά ως εθελοντές. Θέλουμε να αφυπνίσουμε τους "αγωνιστές του καναπέ", να δραστηριοποιηθούν, να βοηθήσουν, να καταλάβουν...να ζήσουν διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας (για όλο το 24ωρο) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση ανά μία ώρα για την κατάσταση και την ακριβή θέση της ομάδας στο χάρτη μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Το 2012 το konitsaolympus 24 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ξεκίνησε σαν ιδέα δύο αθλητών που θέλησαν να ξεπεράσουν κάποια προσωπικά όρια. Έπειτα οι αθλητές γίναμε τρεις και φίλοι απ όλη την Ελλάδα θέλησαν να μας βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Θελήσαμε ο ιδρώτας που θα χύναμε να μην πάει χαμένος κι έτσι ενισχύσαμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο που αγκάλιασε την προσπάθειά μας. Μαζεύτηκαν μικροποσά από πολλούς, μεγαλύτερα ποσά από λίγες εταιρίες και το πιο σημαντικό ήταν ότι το Παιδικό Χωριό έγινε περισσότερο γνωστό απ’ ότι ήταν.

Βρεθήκαμε λοιπόν (πράγμα που δεν μας άρεσε αλλά έπρεπε να γίνει) να δίνουμε καθημερινά συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους όλων των μέσων για το εγχείρημα. Χρειαστήκαμε δύο υπεύθυνους επικοινωνίας και καλύτερη οργάνωση. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη και όλα λειτούργησαν εξαιρετικά.Η προσπάθειά μας το 2012 τελείωσε 270 μέτρα από την κορυφή λόγω καταιγίδας μετά από προσπάθεια 23 ωρών και 32 λεπτών. Φέτος ευελπιστούμε να είμαστε μέσα στο χρόνο που θέτουμε στην κορυφή.

Μετά την επικοινωνία μας με το «Φάρο του Κόσμου» οι υπεύθυνοι μας πληροφόρησαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα του ιδρύματος. Αξιολογήσαμε ότι είναι στις δυνατότητές μας να τους προμηθεύσουμε με ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων αξίας 2500 – 3000 € που τόσο έχουν ανάγκη.

Βασική προϋπόθεση για μας στο konitsaolympus24 είναι να μην αγγίζουμε χρήματα. Έτσι, το 2012 οι καταθέσεις γινόταν κατ ευθείαν σε λογαριασμούς του ιδρύματος ενώ κάποιες εταιρίες μας βοήθησαν παρέχοντάς μας απευθείας υλικά (νερά, gels, ποδηλατικά αξεσουάρ, φώτα κ.λ.π.). Τα υπόλοιπα έξοδα (προσωπικά έξοδα, βενζίνες, διαμονή στο καταφύγιο) επιβαρύνθηκαν οι αθλητές και οι εθελοντές.

 
                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                    ΠΛΟΥΜΗΣ Ε. ΝΙΚΟΣ
                                                                  (Αθλητής και συντονιστής konitsaolympus24)Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των έξι αθλητών


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Αλέξανδρος Νικολόπουλος (30) – έμπορος

Αθλητής ultra trail (ορεινού τρεξίματος) με συμμετοχές στην Ελλάδα και τη Γαλλία.
Αθλητής αγώνων MTB. Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων kayak slalom με διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Πλουμής Νίκος (42) – βιβλιοπώλης

Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου .
Ασχολήθηκε επί 10 χρόνια με την αναρρίχηση, πραγματοποιώντας αναβάσεις σε βουνά της Ελλάδας, Γαλλίας, , Ιταλίας, Ελβετίας.
Σε ηλικία 19 ετών πραγματοποίησε μοναχική ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Δυτ. Ευρώπης. (Mt Blanc 4807m).

Χατζηγεωργίου Θωμάς (27) – Τηλεπικοινωνίες & δίκτυα.

Αθλητής αγώνων MTB.
Επί 8 χρόνια διακρίνεται συνεχώς σε επίπονους και απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα.
Ορειβάτης.

Τζίμας Βασίλης (37) – Γιατρός Ορθοπαιδικός.

Αθλητής ποδηλασίας δρόμου και MTB.
Επί 10 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ποδηλασίας.
Ένας εκ των δύο γιατρών του konitsaolympus24.

Λάκκας Παναγιώτης (28) – Έμπορος.

Αθλητής ποδηλασίας δρόμου και MTB.
Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων kayak slalom με διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Ορειβάτης.

Καίρος Δημήτρης (26) – Μηχανολόγος/ Πωλητής σε κατάστημα αθλητικών ειδών

Αθλητής ποδηλασίας MTB
Από 16 χρονών διακρίνεται συνεχώς σε επίπονους και απαιτητικούς αγώνες MTB στην Ελλάδα.
Ορειβάτης.

 -------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου